Demo joc

Denumire joc #1

Emblemă etichetă joc

Categoria de joc

dezvoltare senzorială

testare abilități

memorie vizuală

localizare

Începe joc

Cum funcționează acest exercițiu?

În absenţa văzului şi/sau auzului accesul la cunoaştere este mult limitat, de aceea sunt necesare activităţi specifice de stimulare senzorială prin care copilul poate intra în contact cu lumea. Scopul principal al e-Sense este acela de a transpune în sfera tehnologiei digitale exerciții care să ducă la formarea abilităților perceptive de detectare a stimulilor senzoriali şi conştientizarea prezenţei lor, dezvoltarea atenţiei la stimulii senzoriali, formarea şi dezvoltarea abilităţii de localizare a stimulilor, formarea şi dezvoltarea abilităţii de explorare şi manipulare a stimulilor, formarea abilităţii de identificare a stimulilor și formarea abilităţii de recunoaştere şi discriminare a stimulilor.

După înscrierea în platformă, specialistul va avea acces la o serie de exerciții de localizare, identificare, recunoaștere, explorare, manipulare și discriminare a stimulilor, exerciții ce pot fi realizate împreună cu copilul. Specialistul are un grad mare de control asupra caracteristicilor exercițiilor, cum ar fi forme, culori, contrast, mărime, direcție de mișcare a obiectelor – totul pentru a putea personaliza exercițiile în funcție de nivelul de dezvoltare al copilului. Specialistul va putea înregistra, monitoriza și evalua progresul copilului, venind astfel în sprijnul procesului de evaluare inițială și continuă.

Exercițiile sunt realizate în acord cu Curriculumul naţional pentru educarea copiilor cu surdocecitate/deficienţe senzoriale multiple (Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării nr. 5243/01.09.2008) și Conţinutul educativ pentru intervenţie timpurie antepreşcolară destinat copiilor cu deficienţe senzoriale multiple/surdocecitate (Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 3.071 din 18 ianuarie 2013).

Proiect realizat de
Incubat de
Finanțat de

Dacă ai nevoie de ajutor contactează Sense Internaţional România:

Telefon: (+40) 734.949.281

Website:

surdocecitate.ro