Întrebări și răspunsuri

Întrebări și răspunsuri

1. Cu ce mă ajută să intru pe această platformă? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Platforma e-Sense are la bază un program software ce conține un set de exerciții adaptate copiilor cu surdocecitate, adică deficiențe de văz și/ sau auz, precum și copiilor cu deficiențe senzoriale multiple.

Exercițiile sunt instrumente de ajutor în stimularea polisenzorială a restantului vizual/auditiv, în stabilirea programelor de intervenție timpurie și educaționale, în evaluări și monitorizarea evoluției pe anumite arii de dezvoltare în acord cu planul de intervenție stabilit conform curricumului educațional agreat de Ministerul Educației.

2. Cărui segment de vârstă i se potrivesc exercițiile propuse aici? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Exercițiile propuse se potrivesc copiilor cu vârste cuprinse între 2 – 18 ani în funcție de planul de intervenție personalizat realizat de un specialist în educație specială.

Accesul la exerciții pe platforma e-Sense se face în funcție de nivelul de competență pe care persoana îl are: profesor, profesor neafiliat, părinte.

3. Cum mă înscriu pe această platformă? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Pentru școli:

Pentru profesori:

Pentru profesori neafiliați:

Pentru părinți:

Pentru înscriere vă rog să vă faceți un cont de acces sau să cereți profesorului specialist cu care colaborați să vă permită înscrierea.

Datele personale înscrise pe platformă respectă cerințele Regulamentului European de protecție a datelor cu caracter personal.

4. Dacă elevul nu are surdocecitate sau deficiențe de văz și auz, îi sunt de ajutor aceste exerciții? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

În acord cu recomandările unui specialist în educație specială puteți să aflați ce tipuri de exerciții ar putea fi potrivite copilului dvs. chiar dacă nu are surdocecitate sau deficiențe senzoriale multiple.

5. Această platformă este accesibilă doar copiilor care sunt înscriși în sistemul de învățământ? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Nu! Pe bază realizării unui cont de acces, această platformă este accesibilă și copiilor care nu sunt încă înscriși în sistemul de învățământ prin intermediul părinților și sau altor specialiști care lucrează cu copilul respectiv.

Recomandăm să colaborați cu un specialist în educație specială înainte de a accesa anumite tipuri de servicii: psihopedagog special, psiholog specializat și în psihopedagogie specială, psiholog clinician cu formare suplimentară pe educație specială.

6. Care este costul asociat utilizării exercițiilor de pe platforma e-Sense? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Platforma e-Sense este un program software pus la dispoziția specialiștilor și părinților în mod gratuit ca instrument de ajutor pentru evaluare, monitorizare și recuperare.

7. Dacă nu mai vreau să folosesc platforma e-Sense, cum aflu dacă datele mele personale sunt șterse? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Dacă nu mai doriți să utilizați platforma e-Sense și vreți ca datele dvs și ale copilului să fie șterse din baza de date, vă rugăm să trimiteți un email cu această cerere explicită și în termen de 30 zile lucrătoare acestea vor fi șterse.

Email de contact este: ?????

8. Ce acreditări au exercițiile propuse pe platformă? Săgeată în jos pentru a derula răspunsul la întrebare

Exercițiile propuse pe platforma e-Sense au fost create la inițiativa Fundației Sense Internațional România de specialiști cu experiență în educație specială pe baza curricumulului în surdocecitate, document aprobat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Asociația Code for Romania.

Platforma e-Sense este în proces de omologare de către Ministerul Educației Naționale.

Proiect realizat de
Incubat de
Finanțat de

Dacă ai nevoie de ajutor contactează Sense Internaţional România:

Telefon: (+40) 734.949.281

Website:

surdocecitate.ro